Mijn favorieten

Martijn & Cooking

Happy Ho Ho Home......

Mooie kreet voor onze klanten maar ook ik weet dat het even tijd kost om na een ver- of aankoop van je eigen huis een thuis te maken. 
Het ene huis heeft soms een grondige verbouwing nodig, het andere huis vraagt alleen om een eigen huisgeur. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen stijl in eigen tempo.

Ik ben met mijn gezin zelf ook naar een andere woning verhuisd deze zomer en het heeft behoorlijke energie gekost voor eens alles in dozen zat en overgeplaatst was. Heel wat zweetdruppels hebben onze vakmensen, onze CO-partners,  bij ons huis achtergelaten en dan ineens is het 6 december.  

En tsja uit welke doos moet ik nu ook al weer de kerst toveren?  Mijn vrouw blijkt niet 1 doos te bewaren maar wel 6 dozen vol met kerst-knutselspullen van de kinderen, kerstballen en slingers in alle kleuren. Wat moet ik in vredesnaam meenemen van de zolder naar beneden?
Ik besluit ze alle 6 beneden te zetten voordat ik naar de zaak ga.


Na een volle werkdag kom ik binnen en schitteren de lichtjes in de boom, zijn de ramen versierd met sterren en kerstmannen en springen de kinderen 10 rondjes om de boom en gillen dat dit toch ECHT GEZELLIG is. Dit is mijn moment waarop ik denk; ik ben weer thuis.

 Geluk zit hem in de kleine dingen en dat delen wij graag. Afgelopen weekend hebben  

 wij, ons team, met enkele relaties een beetje geluk willen      
 delen door de zaak om te toveren tot een thuis in kerstsfeer. Buiten had ik met een  beetje hulp van Kookliefde 2 prachtige ketels op vuur warm
 gestookt en binnen liepen onze kerstvrouwtjes en -mannetje rond om onze  genodigden te verwennen met Italiaanse lekkernijen. Veel genodigden
 kwamen, bleven gezellig, raakte aan de praat met nieuwe buurtgenoten

                          en hebben genoten van mijn Xmas-punch. 

                          Precies wat ik wilde bereiken met deze avond,

                          een klein beetje geluk en warmte doorgeven voor de feestdagen.   

 


Samen met Anique van Kookliefde deel ik graag het recept van de geliefde Xmas-punch en hopen dat je zo een eigen thuis creëert waar je ook bent met de feestdagen.

Happy Xmas & New Year!                                                                                                             

Martijn

 

                                        Hartverwarmende X-mas Punch                                          

1L appelsap
500ml sinaasappelsap
200ml water
verse gember geschild, stuk zo groot als een duim
6 sinaasappelschijven
10 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 steranijs


Bereidingswijze:
Meng de appelsap, sinaasappelsap en het water in een pan. Voeg alle specerijen toe.
Verwarm het mengsel op hoog vuur. Zodra het mengsel kookt draai je het vuur op klein en laat je de specerijen nog minimaal een half uur trekken.
Serveer de punch warm in een glaasje met een schijfje sinaasappel.

Variatie: Schenk naar smaak een scheutje rum in je glas en schenk daarop de X-mas Punch.


  
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring